Fokus på sunde øjne

Kontaktlinsefabrikken sætter fokus på sunde øjne med et sundt forbrug af kontaktlinser

I forbindelse med City Optik har vi etableret vores egen afdeling med kontaktlinser, som optiker og kontaktlinsespecialist Kim Hansen står i spidsen for. Han har arbejdet med optometri i 28 år og har dermed stor erfaring på området. Hos Kontaktlinsefabrikken lægger vi meget vægt på, at øjnene skal have det godt, og vi taler meget med kunderne om, hvad det betyder, hvis de bruger forkerte linser. Der kan ske forandringer I øjet, på øjenlågskanten, og der kan opstå kardannelse I hornhinden. Det er ikke altid at man kan mærke det, men det er utrolig vigtigt, at være opmærksom på at have de rigtige linser.

Kim foretager en grundig undersøgelse af øjest tilstand og kontaktlinsekomforten for at du skal have den bedste løsning hele tiden.

Der er mange forskellige typer linser, og der er ikke kun ét svar på, hvad der er bedst. Vi foretager en individuel rådgivning, og det er altid ud fra et sundhedsmæssigt synspunkt.

Der er desværre konsekvenser ved dårligt brug af kontaktlinser. Er du en af den der bruger dine kontaktlinser korrekt?

Linserne kan give sår på hornhinden. Risikoen er særlig stor, hvis linserne bruges om natten. Sår på hornhinden kan også skyldes, at neglen skraber mod hornhinden i forbindelse med indsætning eller udtagning af linsen.

Langvarig brug af en forkert linse kan medføre iltmangel i hornhinden. Kontaktlinsen kan forringe hornhindens forsyning med ilt, da hornhinden normalt får ilt fra tårefilmen uden på øjet. Bløde kontaktlinser medfører iltmangel i varierende grad, fordi de forskellige linsemodeller har forskellig evne til at lade ilt slippe igennem. Det er derfor vigtigt, at få den linse der passer bedst til dine øjne, så du får den største gennemtrængning af ilt til hornhinden. Iltmangel i hornhinden giver hævelse af hornhinden, og du kan opleve nedsat syn i en periode. Det nedsatte syn skyldes indvækst af blodårer i hornhinden. Normalt findes der ikke blodårer i hornhinden, men som en reaktion på den nedsatte iltforsyning kan der vokse blodårer hen over hornhinden.

Nogle udvikler overfølsomhed over for den rensevæske, som anvendes til linserne. Dette ses i form af røde, sviende øjne, øget tåreflåd og irritation. Nedsæt risikoen ved at skrive dato på rensevæsken. Overskrid ikke anvendelsesdatoerne.

Tårevæsken, som omgiver linsen på øjet, indeholder salte og æggehvidestoffer. Disse stoffer kan aflejres på linsen. Hvis linsen ikke rengøres tilstrækkelig omhyggeligt, bliver aflejringerne permanente, og vil tiltage i omfang. Kroppens immunforsvar kan reagere på disse aflejringer og give en slags “allergisk” reaktion.